Vízszigetelés lábazaton is

Vízszigetelés

Építkezés során nagyon sok helyre kerül vízszigetelés az épületekbe. Talán a leginkább alapvető az aljzat, hogy ne nedvesedjenek fel a falak a talajnedvességtől.
Egy lapostető is igen kritikus, ugyanis itt is nagyon precízen, a teljes tetőt is vízszigetelni kell. Ezen kívül a füdőszobákba is szokott kerül kenhető vízszigetelés, hogy ne nedvesedjenek át a falak egy zuhanyozás közben.

Viszont az is előfordulhat, hogy a lábazatot is vízszigetelik. Sokak számára nem egyértelmű, hogy ez miért lehet szükséges.
Sokan nem is gondolják át előre, hogy majd a ház elkészültével hogyan alakítja ki a kertet, hova kerül még utólag járda a ház mellé, hogyan lesznek a terepszintek.
Pedig érdemes ezt is gondosan megtervezni, mert egy esetleges tereprendezésnél előfordulhat, hogy a ház lábazatának egy része is föld alá kerül. Innentől kezdve pedig ki van téve annak, hogy a tajnedvességet magába szívja. Ez ellen védekezhetünk, a lábazatra is kiterjedő vízszigetelés alkalmazásával, így a későbbiekben sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Megosztás